Man en vrouw in de keuken

Voorbeelden Lifetime Financial fit plan

Met het Lifetime Financial fit plan ben je er altijd zeker van dat je financiële zaken goed zijn geregeld, je geen voordelen laat liggen en je er nooit alleen voor staat!

Wat het Lifetime Financial fit plan voor jou kan betekenen hangt af van jouw persoonlijke situatie. Ben je ondernemer of werk je in loondienst? Heb je een eigen woning? En ga zo maar door. Hieronder vind je enkele voorbeelden van de voordelen van het  Lifetime Financial fit plan.

Moeder en dochter lezen een boek

Zekerheid door periodieke controle

Minoush en Johan hadden het goed. Ze werkten allebei hard en kochten 10 jaar geleden samen hun droomhuis. “Na vijf jaar werd onze dochter Noah geboren”, vertelt Minoush. “We hebben toen onze hypotheek verhoogd voor een verbouwing.”

Niet lang daarna hebben ze bij Man financial services het Lifetime Financial fit plan afgesloten. “Bij de periodieke controle kwam aan het licht dat wij onze overlijdensrisicoverzekering niet hadden verhoogd. Dat heeft Man financial services gelijk voor ons aangepast.”

Achteraf bleek pas hoe belangrijk dat was. “Een paar jaar daarna is Johan namelijk ernstig ziek geworden en niet veel later overleden. Noah en ik bleven samen achter. Als wij de overlijdensrisicoverzekering niet hadden aangepast, hadden we nooit in dit huis kunnen blijven wonen.” 

Kunstenares die zit te schilderen

Begeleiding bij schade

Theo en Rika wonen al jaren in een prachtige boerderij. Rika is kunstenares en heeft aan de achterzijde van de woning een prachtig atelier. Maar in 2016 brandde het pand door onbekende oorzaak voor een deel uit. “Gelukkig waren we op dat moment niet thuis”, vertelt Rita. “Maar ja, de schade was natuurlijk enorm. Tot overmaat van ramp wilde de verzekeraar de herstelkosten in eerste instantie niet volledig vergoeden. Daar sta je dan!”

“Theo heeft gelijk met Man financial services gebeld, daar hebben we een Lifetime Financial fit plan afgesloten. Ze gingen direct voor ons aan de slag en hebben als onze belangenbehartiger contact opgenomen met de verzekeraar. Dat is nog best een pittig juridisch traject geworden, maar ze hebben wel voor elkaar gekregen dat we een fors hogere schade-uitkering kregen.”

Stel op de bank

Hypotheekcontrole

Nienke en Sven zijn in 2009 gaan samenwonen. Twee jaar later konden ze een mooie tussenwoning kopen die ze wel behoorlijk moesten opknappen. De verbouwing konden ze alleen financieren met een volledige hypotheek. “Zelf ben ik niet zo van de abonnementen voor advies en service, maar Sven vond toch dat we bij Man financial services meteen een Lifetime Financial fit plan moesten afsluiten”, zegt Nienke.

“Inmiddels ben ik teruggekomen van mijn mening. Onlangs heeft Man financial services bij de controle van onze hypotheek namelijk gewezen op de mogelijkheid om een kleine aflossing te doen op de hypotheek waardoor de toprente van de hypotheek af kon. Dit leidde direct tot een forse besparing van de maandlasten. Zelf hadden wij daar nooit aan gedacht.”

Man achter zijn laptop

Zekerheid door periodieke controle

Hans was jarenlang zelfstandig advocaat en deed het goed. Toch had hij het gevoel dat het anders moest. Toen hij een opleiding tot mediator ging volgen, gaf dat hem een enorme kick. “In plaats van conflicten uit te vechten, vertrekt een mediator vanuit de vraag: hoe kunnen conflicten gezamenlijk oplossen?”

Na 15 jaar advocatuur besloot hij daarom volledig als mediator aan de slag te gaan. “Tijdens de periodieke controle van mijn financiële producten merkte Man financial services op dat deze verandering van werkzaamheden wellicht moet worden aangetekend op de arbeidsongeschiktheidspolis. Handig hoor, dat Lifetime Financial fit plan. Zelf had ik hier nooit aan gedacht en dus nu onnodig risico gelopen.”