Hypotheek met lage rente

Man financial services biedt sinds kort voordelige Duitse hypotheken aan. De hypotheekrentes in Duitsland zijn 1% tot 1,5% lager dan die van Nederlandse geldverstrekkers. U kunt hierdoor tienduizenden euro’s besparen over de gehele looptijd van uw hypotheek. Is zo'n voordelige Duitse hypotheek ook iets voor u?

Duitse hypotheek

Een Duitse hypotheek is een hypotheek van een Duitse bank, met Duitse voorwaarden. De hypotheek valt onder het Duitse recht en de offerte moet daarom in Duitsland worden getekend. 

In Duitsland is het gebruikelijk dat, mensen van jongs af aan sparen voor de aankoop van een woning. Zij moeten zelf 30% van de aankoopprijs kunnen betalen. De overige 70% kan worden gefinancierd door een hypotheek die zo snel mogelijk moet worden afgelost, bij voorkeur in maximaal 20 jaar of uiterlijk op pensioendatum. Dit komt omdat:

  • In Duitsland de hypotheekrente niet aftrekbaar is
  • Er in Duitsland geen pensioenregeling zoals in Nederland is
  • Er in principe maximaal 70% van de woningwaarde aan hypotheek wordt verstrekt
  • Sparen en schulden aflossen twee belangrijke normen zijn in de opvoeding van Duitsers

Aanbod Duitse hypotheek

Onze oosterburen kennen verrassende hypotheekproducten. Een Duitse hypotheek heeft een lage vaste rente tijdens de gehele looptijd en het product is erop gericht om de lening zo snel mogelijk af te lossen. De maximale verstrekking is meestal 70% van de waarde van de woning, in specifieke gevallen is een hoger percentage bespreekbaar. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Hypotheken in Nederland

De Nederlandse overheid neemt steeds meer maatregelen die ertoe leiden dat de hypotheekmarkt in Nederland steeds meer op de Duitse gaat lijken. Zo is het onder andere voor starters niet langer mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten, wordt de hypotheekrenteaftrek beperkt en wordt het maximale leenbedrag in de komende jaren verlaagd.

Duitse hypotheek interessant?

Kunt u in aanmerking komen voor een Duitse hypotheek en is zo’n Duitse hypotheek interessant voor u? Het antwoord hierop hangt af van uw persoonlijke financiële situatie. Een Duitse hypotheek kan in de volgende situatie aantrekkelijk zijn:

  • U bent in loondienst
  • U hebt niet meer hypotheek nodig dan 70% van de woningwaarde
  • U hebt de wens om uw hypotheek voor uw pensioendatum af te lossen

Meer informatie

Heeft u interesse in een Duitse hypotheek en wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Heeft u twijfels of een Duitse hypotheek wel iets voor u is, maar u zoekt wel een hypotheek met een lage rente? Vul ook dan uw gegevens hieronder in of bel voor een afspraak naar (020) 574 59 00.