Benut uw jaarruimte!

Wist u dat u aanvullend pensioen kan opbouwen door uw jaarruimte in een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening te storten?

Man en vrouw lopen op het strand
Nieuws
Datum: 26-11-2019

De jaarruimte is het bedrag dat u van de belastingdienst mag gebruiken voor het opbouwen van pensioen omdat u in een bepaald jaar te weinig pensioen heeft opgebouwd. Dit bedrag mag u aftrekken van uw inkomen bij de belastingaangifte.

Tot 31 december heeft u nog de mogelijkheid om deze jaarruimte te storten op een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening. Indien u al een tijd geen gebruik heeft gemaakt van deze regeling kunt u over de afgelopen 7 jaar nog de onbenutte jaarruimte gebruiken via de reserveringsruimte.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de bijlage hieronder. Wij helpen u graag met het berekenen van uw jaar- en/of reserveringsruimte en het advies rond de beleggingsmogelijkheden.

Opbouw Jaarruimte

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.